Frisse Aloë Vera Gel

€ 0,00

Maak je eigen Frisse Aloë Vera Gel die verzachtend, herstellend, jeukstillend en verkoelend werkt op je huid. Aloë vera is een vetplant met lange, vlezige, rankachtige bladeren. De bladeren zijn aan de buitenkant taai en leerachtig, maar als je ze opensnijdt, word je beloond met een heldere, vezelige gel die al eeuwenlang wordt gebruikt om kleine brandwonden, insectenbeten en een droge huid te verzorgen. Aloë Vera leent zich dus perfect voor een heerlijk huidverzorgingsproduct! Samen met Cactus-extract uit de cactusboom werkt de gel erg kalmerend en hydrateerd het je huid buitengewoon goed. Cactus heeft namelijk waterbindende eigenschappen, hoe zou het anders overleven in de woestijn ;-). Optioneel kan de Palmarosa olie worden toegevoegd, ook deze heb ik uitgekozen om haar zeer huidvriendelijke kalmerende en herstellende eigenschappen, geschikt voor de gevoelige en tere huid. 

Gebruik de Frisse Aloë Vera Gel voor je hele lichaam en je gezicht. Gewoon om je huid te hydrateren zonder enige vettige residu, maar ook om te verkoelen na een dagje zon, jeukstillend bij bv. insectenbeten. Herstellend na het scheren voor zowel dames als heren. Zelfs je haren en hoofdhuid hebben baat bij de verfrissende gel, het houd je lokken zacht, sterk en pluisvrij.

Ingrediënten:

250 ml Basis gel - Aloë vera

5 ml Cactus extract op waterbasis

5 druppels Essentiële olie Palmarosa (optioneel)

2-4 druppels kleurstof op waterbasis (optioneel)

 

Benodigdheden:

Maatbeker / weegschaal

Roer gereedschap / spatel

Pipet

Potje, dispenser of flesje

De ingrediënten zijn afgesteld op 250 ml product

Bereiding:

Zorg altijd voor schoon werkmateriaal en een schone werkplek. Reinig de plek en materialen met 96% alcohol. Draag zelf handschoenen ter bescherming en hygiëne. Vul je maatbeker met de 250 ml Basis gel - Aloë vera. Schud je flesje extract en meet met je pipet 5 ml extract uit en voeg dit toe aan de gel, druppel daarna de eventuele essentiële olie Palmarosa erbij. Wil je een gezellg kleurtje? Voeg dan een paar druppeltjes kleurstof toe. Roer het geheel goed doorelkaar met een spatel tot een homogene substantie. De gel behoeft geen verdere conservering omdat de basis gel reeds geconverseerd is. Eigenlijk is dat alles, makkelijk he!

Je kunt de Frisse Aloë Vera Gel bewaren in een goed af te sluiten cosmetica potje maar ik ben voorstander van een airless dispenser of flesje met pomp. Ze zijn super makkelijk in het doseren en is ook nog eens erg hygienisch in gebruik. Onderaan aan de pagina voeg ik een aantal links toe waar je alle benodigdheden kunt vinden.

Variatietip: Je kunt natuurlijk ook andere extracten gebruiken, denk aan calendula of kamille extract. Ook essentiële olie als lavendel en ylang- ylang zijn erg geschikt.

Links naar alle benodigheden:
Basis gel - Aloë vera
Palmarosa essentiële olie
Kleurstof op waterbasis
Cactus extract

Pipet
Maatbeker
Spatel
Airless Dispenser

Ook interessant

€ 0,00

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring.