Ingrediënten:
400 gram groene asperges
400 ml water
1 groente bouillonblokje
2 sjalotjes of middelgrote ui
1 eetlepel olijfolie
2 eieren
4 eetlepels kookroom light
zwarte peper & zout
2 sneetjes volkoren brood
verse bieslook
Bereiding:
Maak de asperges schoon en snijd ze in stukken.
Pel de sjalotjes/ui en snipper fijn.Fruit de sjalotjes/ui in de olijfolie glazig.
Doe de asperges en het groentebouillon blokje in het water en breng dit aan de kook. Kook in 10-15 minuten gaar.
Kook de eieren hard. Houd een paar mooie stukjes gekookte asperges apart. Pel de eieren en hak ze fijn.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Verwarm de soep weer en roer er de kookroom door.
Rooster de volkorenboterhammen lekker krokant en snijd ze in blokjes. Maak de soep op smaak met zout & peper en garneer met de aspergestukjes, volkoren croutons, verse bieslook en het gehakte ei. Bon Appetit!!
Variatietip: je kunt ook witte asperges gebruiken, garneer met kleine blokjes ham.