Ingrediënten:
1 Ei
Peterselie of bieslook vers
1 eetl. kookroom light
Peper en zout naar smaak toevoegen
Kruiden naar smaak toevoegen
De ingrediënten zijn afgesteld op 1 portie, wil je voor meerdere portie/personen vermeerder dan de ingrediënten per persoon/portie.
Bereiding:
Meng het ei en de kookroom in een schaaltje en klop door elkaar. Doe een klein beetje olijfolie in de pan en voeg het losgeklopte eimengsel toe. Na ongeveer een minuut het eimengsel omscheppen en blijven roeren in de pan tot het ei volledig gestold is en smeuig. Verdeel het ei over een geroosterde volkoren boterham of een plakje roggebrood en voeg hier de peterselie of bieslook aan toe. Breng op smaak met peper, zout en eventueel andere kruiden.
Variatietip: Voeg extra groente toe als, paprika, tomaatjes, spinazie etc. Ook hamblokjes en een klein beetje geraspte kaas is een heerlijke variant.