Ingrediënten:
2 sinaasappelen
500 gram rood fruit (diepvries)
2 eetl. chiazaad
Stevia (optioneel)
Citroensap (optioneel)
Bereiding:
Pers de 2 sinaasappels uit.
Doe het fruit (diepvries) en het sinaasappelsap in een pan en kook 10 minuten op middelhoog vuur.
Roer regelmatig. Duw het fruitmengsel met de bolle kant van een lepel door een fijne zeef.
Doe terug in de pan en voeg 2 eetlepels chiazaad toe. Met de chiazaad krijgt je een stevige jam die ook nog eens super gezond is.
Chiazaad is rijk aan omega 3, anti-oxidanten en vezelrijk en daar worden je darmen ook blij van!
Laat op laag vuur nog 3 minuten zachtjes meekoken. Voeg naar behoefte en smaak eventueel nog wat honing of stevia en/of citroensap toe.
Laat de fruitspread afkoelen en doe het in een weckpot, dan is het wel tot 2 weken houdbaar in de koelkast.
Variatietip: Gebruik ook eens ander fruit, bv mango - ananas, of blauwe bessen - frambozen. De fruitspread is ook heel lekker in je kwark of yoghurt s'morgens.