Deze Turkse "wrap" pizza, ook wel bekend als "Lahmacun" is een snelle en gezondere variant op de klassieke Turkse pizza. Een dunne volkoren wrap wordt belegd met gekruid gehakt, tomaat, paprika, ui, en verse peterselie. Binnen een paar minuten heb je een krokante, smaakvolle pizza die perfect is als lunch, diner of zelfs als hartige snack.
Voor het serveren rol je de wrap op met wat extra toppings zoals frisse sla, schijfjes tomaat, komkommer, en lekkere zelfgemaakte knoflooksaus. Lekker, snel en boordevol smaak!
Ingrediënten:
4 volkoren wraps
1 groene paprika
1 rode paprika
1 rode ui
2 tomaten
3 teentjes knoflook
200 gram rundergehakt of vers vega gehakt
verse peterselie
1 rode peper (optioneel) of sambal
peper en zout
Voor de topping:
tomaatjes
komkommer
(ijsberg)sla
eigen gemaakte knoflooksaus
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°c.
Snijd de paprika´s, tomaten, ui rode peper, peterselie en knoflook zo fijn mogelijk, dit gaat heel makkelijk met een keukenmachine. Meng de fijn gesneden ingrediënten door het gehakt en breng dit op smaak met peper en zout en eventueel "Euroma Jonnie Boer baharat kruiden"
Besmeer de wraps met het gehaktmengsel zodat een dun laagje op de wrap ontstaat. Bak de wraps 8 tot 10 minuten in de oven of gebruik een koekenpan. Wanneer je de koekepan kiest bak je heel even de kale kant van de wrap en besmeer je ondertussen de andere kant met het gehakt. Keer hem om en bak de kant met het gehakt zo dat het vlees gaar en lekker bruin is. Eventueel kun je de bovenkant met nog een klein beetje geraspte kaas bestrooien.
Snijd de groenten voor de topping. Beleg de Turkse pizza´s voor het serveren met groenten en je eigen gemaakte knoflooksaus.
Knoflooksausje:
4 eetlepels griekse yoghurt 10% of 2 eetlepels creme fraiche light en 1 eetlepel Zaanse mayo
1 teen geperste knoflook of theelepel knoflookpoeder
1 theelepel bieslook/peterselie
1 mespunt paprikapoeder