Voor de liefhebbers van een beetje pit zijn deze hete kipstukjes een echte aanrader! Sappige stukjes kip in een kruidige, pittige saus. De combinatie van knoflook, sambal, ketchup en romige pindakaas geeft de kip een volle, vurige smaak die perfect past bij rijst, noodles of een frisse salade. Ideaal voor een snelle, smaakvolle maaltijd of als spicy snack voor bij de borrel!
Tip: Voeg ietsjes honing toe voor een vleugje zoetheid die perfect balanceert met de pittigheid. Eet smakelijk!
Ingrediënten:
250 gr kipfiletblokjes
1/2 ui
1 teentje knoflook
3 eetl. ketchup ZERO
2 eetl. Kikoman sojasaus
1 tot 2 thl. sambal oelek
1- 2 eetl. natuurlijke pindakaas
optioneel: 1 eetl. erythritol
2 eetl. water
Dit recept is voor 2 personen, verdubbel de ingrediënten voor 4 personen
Bereiding:
Snijd de ui in kleine stukjes en pers de knoflook fijn. Doe een eetl. olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook even aan. Voeg na 2 minuten de kipblokjes toe en bak deze rondom gaar en bruin.
Voeg daarna de ketchup, sojasaus, sambal, pindakaas en eventueel erythritol (zoetstof) toe aan de pan. Laat het geheel ongeveer 5 minuten pruttelen, totdat de saus is ingedikt. Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik is geworden.
Serveer met zilvervliesrijst, volkoren noodles of lekker in een volkoren wrap met rauwkost. Je kunt de hete kipstukjes serveren met bloemkoolrijst of een andere grote portie verse groenten voor een koolhydraat beperkte maaltijd.
Variatietip: Voor de vega variant gebruik je vega kipstukjes of een mix van verschillende grof gesneden champignons.