Ingrediënten:
1 stronk broccoli in kleine roosjes
125 gram peulen
1 gele paprika
1 courgette
200 gram verse spinazie
1 rode ui
250 gram kastanje champignons
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels kikoman sojasaus
1 teentje knoflook
Bereiding:
Snijd de broccoli in kleine roosjes en verwijder de boven en onderkant van de peulen en kook samen in een pan in 5 minuten gaar en laat uitlekken.
Snijd ondertussen de paprika, ui, champignons en courgette. Hak of pers de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een roerbakpan en bak de paprika, ui, knoflook, champignons en courgette ongeveer 5-7 minuten en bak op het laatst de spinazie, broccoli en peulen mee. Breng op smaak met kikoman sojasaus, zout en peper.
Je kunt de salade aanvullen met stukjes gebakken (vega) kip, (vega) biefstuk of ander een vleesvervanger ( zonder paneer) of mager vlees.
Variatietip: De salade is koolhydraatarm maar kan samen gegeten worden met zilvervliesrijst of volkoren noodles voor een normale maaltijd.