Vega
Groentesalade uit de wok
 

Groentesalade uit de wok (V)

€ 0,00

Deze groentesalade uit de wok is snel klaar en zit vol heerlijke knapperige groenten. Door de groenten kort te wokken, behouden ze hun bite én voedingsstoffen. Perfect als je een keertje koolhydraatarm wilt eten of voor je lunch. Je kunt het recept gemakkelijk aan passen met je favoriete groenten. Geniet van deze knapperige en gezonde woksalade!

 

Ingrediënten:

1 stronk broccoli in kleine roosjes

125 gram peulen

1 gele paprika

1 courgette

200 gram verse spinazie

1 rode ui

250 gram kastanje champignons

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels kikoman sojasaus

1 teentje knoflook

Bereiding:

Snijd de broccoli in kleine roosjes en verwijder de boven en onderkant van de peulen en kook samen in een pan in 5 minuten gaar en laat uitlekken.

Snijd ondertussen de paprika, ui, champignons en courgette. Hak of pers de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een roerbakpan en bak de paprika, ui, knoflook, champignons en courgette ongeveer 5-7 minuten en bak op het laatst de spinazie, broccoli en peulen mee. Breng op smaak met kikoman sojasaus, zout en peper.

Je kunt de salade aanvullen met stukjes gebakken (vega) kip, (vega) biefstuk of ander een vleesvervanger ( zonder paneer) of mager vlees.

Variatietip: De salade is koolhydraatarm maar kan samen gegeten worden met zilvervliesrijst of volkoren noodles voor een normale maaltijd.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring.