Kleurrijk, gezond en smaakvol gerecht? Deze vegetarische gevulde paprika’s zijn een feestje op je bord en perfect voor een voedzame maaltijd. De paprika’s worden gevuld met een heerlijke mix van vega gehakt, rijst, groenten en kruidige specerijen, en daarna in de oven gebakken tot ze zacht en sappig zijn. Ze zijn makkelijk te maken en helemaal aan te passen naar jouw smaak! Serveer ze met een frisse salade en een klodder romige zuivelspread voor wat extra frisheid.
Ingrediënten:
4 paprika’s verschillende kleurtjes
1,5 eetlepel Euroma burrito kruiden
2 pakken tomatenblokjes van Heinz
300 gr vega gehakt
200 gr sperziebonen
2 teentjes knoflook
2 -3 lente - uitjes
zuivelspread light
200 gr zilvervliesrijst
Geraspte 30+ kaas
Peterselie om te garneren
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de rijst gaar. Snijd de sperziebonen in kleine stukjes en kook deze beetgaar. Snijd de lenteuitjes in ringen. Doe ondertussen het vegagehakt in een grote wok of koekenpan en bak dit rul samen met de lente ui en pers de knoflook er boven uit. Voeg de tomatenblokjes toe en de burrito kruiden en roer goed door. Doe er vervolgens ook de uitgelekte sperziebonen bij. Laat de rijst uitlekken en schep door het gehaktmengsel. Maak eventueel op smaak met zout en peper.
Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Vul ze met je rijst gehakt mengsel. Bestrooi met kaas en zet 25 minuten in de oven. Haal de gevulde paprika’s uit de oven en schep er een beetje zuivelspread bovenop. Garneer eventueel met nog een beetje peterselie.
Variatietip: Je kunt varieëren met de groenten, gebruik b.v. courgette, prei of champignons. Je kunt natuurlijk ook gewoon gehakt gebruiken of hamblokjes als je geen vegetarische maaltijd wilt maken.